WAT AAN "MEVROUW CAKE" VOORAF GING


Mijn naam is Tineke. Ik ben met bakken begonnen toen onze kinderen nog klein waren. Voor verjaardagsfeestjes bakte ik leuke taarten en cakes met versieringen. Ook maakte ik taarten voor mijn familie en vrienden. Toen zeiden ze al tegen mij : “Je doet het zo goed, misschien moet je maar een bakkerijtje beginnen”.

Mijn glutenallergie ontdekte ik pas op veel latere leeftijd.
In die tijd waren er nauwelijks glutenvrije produkten te krijgen.
En als ze er al waren, was het duur en niet echt lekker (en nu nog steeds niet). Daar komt nog bij dat mijn man en kinderen lactose-intolerant blijken te zijn. Met beide fenomenen ben ik dus dagelijks geconfronteerd.

Het glutenvrij bakken heb ik eerst voor mezelf uitgeprobeerd met veel vallen en opstaan. De ingrediënten liggen er niet voor het oprapen en ze zijn nog steeds prijzig. Ongeveer een jaar geleden heb ik de smaak en “de kunst” te pakken. Ik ben begonnen met het maken van taarten, cakes en cupcakes voor familieleden, vrienden en kennissen.
Ik krijg veel reacties in de trant van “Lekker, hoor. En niet van de echte te onderscheiden”, “Dank je wel voor de prachtige taart! We hebben ontzettend genoten! Hij ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk”, “Echt super, hoor. Leonore is heel blij met de cupcakes”, “De Red velvet cupcakes zijn heerlijk”.

Dit alles inspireerde mij om voor een breder publiek glutenvrije lekkernijen te bereiden. Ik zie het ook als een soort missie, want ik weet als geen ander wat glutenallergie voor de betrokkenen betekent. Op 15 januari jl. heb ik officieel een bakkerij-aan-huis.